Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILSE I METAFORERNAS SKOG

Jag är vilse
i metaforernas skog
sätter
mig trött
i dess sötblöta mossa

Ord är blad
växande och vissna
levande och döda
och
jag försöker förgäves
att sammanfoga dem igen

När jag byggt mig en
oansenlig buske
spretig och vass
kan jag inte
låta bli att undra

varför valde jag
att förblöda
just här?




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-01 17:28



Bookmark and Share


  Catrin
Oj, denna var riktigt riktig bra!! Jag ryser och läser den om och om igen. Slutet är lysande. Bokmärker!
2007-08-02

  Nyfiken drömmare
Spretiga buskar eller inte... Du har en förmåga att få till det hur som helst!
2007-08-02

  aftermath
jag kan bara säga att hur du än gör
så gör du rätt här på poeter.se
i våra hjärtan
-cher up!
2007-08-01

    ej medlem längre
I sanning Jan! förblöda fick du inte använda för det kommer i min nästa...*L*
Visst blir man trött ibland men få är de som skulle kunna beskriva denna trötthet på ett så poetiskt och vackert sätt som just du kan!
Metaforernas mästare...
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth