Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älskogssången

Frukta inte
Räds ej
Hata icke
O förmälds, nej

Våga mod
Med öppet hjärta
Då förlåtelse däruti bor

Dina ögon tåras när hjärtat ler
Din Heliga Graal full av kärleksdryck
Svämmar över när din hjärtas dämning brister.
Du fylls av överflöd som genom ögat rinner
Smeker din nakna hud.

I kväll ska du stå brud.

Den helande tåren
Är som en flod om våren
Full av kraft o friskt mod
Lovar ny tid o livskraftselixir
Väcker jorden som slår ut i grönska
Och passionen lockar vilt och febrilt älskogssången

I kväll ska du stå brud




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-01 20:56



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så underbar lyrik med känslor som sveper strömmar av välnader
smerker som lysterheter... ja...
2007-08-26

  Lejonhjärtas poesi
Underbar älskogssång, den sanna kärlekens poesi.
2007-08-18

  Gawain VIP
Något av det bästa jag läst på den här sajten, och detta gäller flera av dina verk. Djupt berörande känsla, djupt berörande.
2007-08-11

  Micael Axelsson
Gillar verkligen stämmningen som dikten ger. Känns så naturligt, så uppfriskande, mjukt och litet sensuellt. Som att stå mitt i det fria, helt utan genering, med kvinnans skönhet i centrum. Nästan som vore det en gammal \"hednisk\" sång, fångad ur forntiden.
2007-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund