Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dansande liv

Det dansar vackra
Eldar i min själ

Passionens flamma
Blir till lavaflod
Flyter ut i blod

Jag dansar för liv
Till evighetens flamma
Skimrar i violett o purpurrött

Jag dansar tills solen går i nedan
O månen upp

Då lägger jag mig för att vila
I månstrålens klara glans
Jag faller så sakta o ljuvligt i trans.

Tills ny dag åter vaknar
Lovar azurblå himmel
och grönskande dalar

Med kärlekens vidunderliga segel
På vågornas lapis lazuli glans
Jag dansar in natten
med vatten o jord, luft o eld i balans.










Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-01 22:08



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En mycket välskapad dikt.
2007-08-11

  Nina V A
underbara slutrader på denna din virvlande, passionerade dans, som får mig att associera till byar i afrika och deras fantastiska engagemang i just dans. Där flyter rytm i blodet, där skimrar allt i färg, där dansar man för livet och för harmoni och kärlek, intensiv och levande!
2007-08-03

  drakbruden VIP
Mycket mycket vacker text! Jag skulle tycka att det vore spännande om du arbetade lite mer med formen. Nu växlar det väldigt mycket. Men innehållet är otroligt!
2007-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund