Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort beskrivning om en kompis..han kallar kvinnorna duvor..


Åkaren..

En gammal åkare bodde i skogen
men hängde lika ofta på krogen.
Efter många whisky han blev plakat
och fick åka hem på sin grusbils flak.

Där låg han på lasset som var av sand
och drömde om duvor på solig strand.
För ett liv han levde i sus och dus
och glömde helt bort att köra sitt grus.

Men alla hans trogna chaufförer
dom körde och sket och slet.
Nu måste vi sälja mycket grus
så vår chef får råd med en mus.

Och dagen gick och kvällen den kom
men se åkarn han fick ingen mus.
För där hemma han söp på bädden sin
som var en jättestor hög med grus.

Men veckan gick och det blev helg
nu på dansbanan han gav sig ut.
Nog vore det väl själva fan
om inte åkarn får sig ett skjut.

Men se på fan han fick sin chans
och bjöd upp en duva till dans.
Det sluta med göka natten lång
så han förlorade vett och sans.

Och så slutar nu denna saga
för vår åkare känner sig nöjd.
Men stackarn får gå med rygg så böjd
tack vare duvan och kärlekens fröjd.

Lejon-2007




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-04 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon