Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
epilog forts.


Gudinnan

Ditt hjärtas milda källa

lovar fruktsamhet

allt liv från a till o

Du alltet

besitter ingen tron

Ditt hem är vindens flykt

Din källa solens dryck

och du bär det som andra förtär

på dina axlar.

Du fångar trasiga hjärtan

helar dem från sorg o smärta

Heliga Gudinna, stora UrModer

Vår kosmiska livmoder

Med omhuldande moderlig innerlighet

omsluter, bevarar min sårbarhet

En bärande, närande o jordande kraft

med gränslös villkorslös kärleksfullhet

berikar oss livet

Död o liv allt i ett

där slutet kretslopp

står oss givet

Att kvinnan Gudinnan

Är vårt hopp

Vår länk till fred på Jord

O i kropp o själ






Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 418 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-08-10 21:01



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Här blir den livssyn, som skymtar i flera av dina dikter, mycket tydlig.

\"Du alltet
besitter ingen tron
Ditt hem är vindens flykt
Din källa solens dryck\"

Mycket vackra rader om Alltet. Jag fascineras av denna existentiella syn som framför allt mött mig genom just poetsidan. Det beskrivs mycket varmt, härligt och tryggt här i texten, som en stor gudinnegestalt.

Rent formellt tycker jag att det skulle vara snyggt med antingen stora bokstäver i början av varje rad eller genomgående små bokstäver.
2007-08-19

  Nina V A
Som att omslutas i det stora alltets mjuka famn, att bli törstad och skänkt näring, enorm trygghet och plats att helas, så känner jag när jag läser, en varm fluffig trygghetskänsla, nice!
2007-08-15

  Söder
Härligt underbart bra!
2007-08-11

  issac.a.m
Underbart..
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund