Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ändlig oändlighet

 

Blåvingad fjäril
mot natthimlen flyger
känner livets krampfyllda tag

nattsländans fascination
över ljusets låga landar
på fönsterbläck ett tag

livet en ständig resa
på väg mot nya val

där dag o natt aldrig möts
står tiden stilla
där träden alltid bär frukt
och eken lovar vila

där skönheten förundrar
och väcker natten
där i ditt djupa innersta,
finner du skatten

i det oändliga varandet finner
du det ändliga bedragandet
i det ändliga sinnet
finner du det oändliga minnet
över livets uppkomst och varande

där vingarna breder ut sig
blir till Sfana
min plats i världsalltet
förundrad över valen och kvalen
den profana tingens Gud

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 419 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-08-10 21:39



Bookmark and Share


  Död Mans Hand
Om, det oändliga nuet. Fotat i olika vinklar.
-läste en sån som jag.

svårt ämne att formulera.
tycker du lyckas väl!

upplys en obildad vad Sfana är förnått?
2007-08-18

  Eline.P
Underbart härligt att läsa! Poesi som......liksom svävar mitt i Tiden och Alltet. Livet är en ständig resa på väg mot nya val. JAAAVISST...varje dag är ny med allt vad det innebär. Valet är MITT, ska jag döda den eller göra den till MIN.
Hoppsan, märker att jag flummar ut här, men din dikt är bara så själavacker att läsa ;) Sparar!!!
2007-08-16

  Nina V A
som att sitta uppkrupen i fönstersmygen, det är snart skymning, ljuset puffar svagt ännu och mot rutan slår skört vingpar och lockar mig iväg, blicken bortom världen - medveten i mitt varande och tiden står stilla så länge jag förmår stanna just där jag är och fundera kring allt eller just ingenting
2007-08-15

    OriginalOfTheSpecies
Vacker!! Hoppfull!!
2007-08-14

  Bjarne Nordbö
Och nu tar jag mej an dagen, lite lättare. Tack.
2007-08-13

  Agnes
Rubriken lockade mig...

och sen flöt jag bara med. Urskön!
2007-08-12

  Catrin
En underbart vackert text med ett bildspråk som tilltalar mig.
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund