Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem bär ansvaret för den lilles tårade ögon?

 

 

Vad är ansvaret för din kärleks avkomma

De små barnen svälter i magen

tuggar endast i sig våld och hat från världen

slagen fadern ger och ljudet ifrån tv:ns gevärer

 

Denna fejd mellan gott och ont

Vad är ansvaret?

Sammandrabbningarnas slag är många

ingen skyller det lilla barnets tårdränkta ögon eller sårade öron

 

Kriget pågår i svarta och röda moln

ingen berättar väl ens för den lille

att världen visst har mer färger än så

än det röda blodet och himlens grå

 

Säg mig nu vem bär ansvaret för detta stackars hittebarn

och dess mardrömmar dess kärlek till himlen

och dess tvekan om dess existens

 

Ansvaret är visst

inget alls

och de ansvariga är

 

alla




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-14 17:34



Bookmark and Share


  Ronny Berk
om ansvar för barnen... för vår nästa...om frågor vi alla bör ställa oss... detta du formulerar så berörande... ja...
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*