Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN VISION OM FREDEN


EN VISION OM FREDEN

Vem vill inte tro på en värld i fred
När människor står hand i hand på långa led
Den vision om en bättre värld är kanske en utopi
Men önskan om detta flyger som en fjäril så fri

Denna bräckliga fred vi har på denna vår jord
Kan förbytas mot krig och elände genom bara några ord
Den som först trycker på knappen tror sig vunna
Men när det är gjort är det slut för både man och kvinna

Men visst kan denna dröm bli verklighet och sann
Att människor går samman och till slut att kärleken vann
Vi har inget att förlora något måste göras nu
För man kan inte fodra att andra gör det, utan jag och du

En älskad planet där vi borde känna ett samförstånd
Ländernas ledare måste inse sitt ansvar, inte stjärnornas
rymdsond
Om vi vill se jorden blomma måste vi vattna den med empati
För annars blir den torr och kärlekslös, så öde som den kan bli

Mr Grapenskog




Fri vers av Mr G
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-19 12:04



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
fint skrivet!
2007-08-19

  Annmargreta
Bra skrivet,det är sant allting.
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G