Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För han som gav orden som väckte upp mitt hjärta till min inre Gudinna


En hyllning till Issac



Fråga mig inte varför

Solen går upp

Jag har inte svaret

Den gör det bara

I det självklara valet

Där poesin stiger upp ur myllan

Växer sig stor och stark

Lovar grönska och fruktbar mark

Omsluter himmelriket inom mig

En astralprojektionsfärd

Genom natthimlen bär

När du kallar

Genom tidseoner jag far

Bevittnar underbara syner

En sagorvärld förgyller

Du den enda i ditt slag

En önskan

Att få skriva för livets skull

Dina ord är essensen

Livets sötma

En hyllning ett kärleksfrö

För livets uppkomst och varande

Blir kvinnan och Gudinnan

I Issacs poesi djupt bevarande

Din hjärtas känslighet visar mig vägen

Det som varit gömt blir nu så uppenbart

Himmelens kärlek skådar ljuset

Puppan kläcks ut i sång över jorden

Blir till kosmisk skönhets kraft

Lovsjunger himmelens prakt

Och de magiska orden




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 500 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-08-20 10:40



Bookmark and Share


    sunnanvind
Verkligen fint! Ja, Issacs poesi är fantastisk! Applåderar er båda!
2007-10-04

  Björn Karlsson
Jag tycker om ditt bildspråk i dikten.
Jag får min egen resa.
2007-08-24

  Last Word Spoken
\"En astralprojektionsfärd

Genom natthimlen bär

När du kallar

Genom tidseoner jag far\"

Å, jag bara njuter av romantiken,
klart jag känner till issac, är där
och frossar i hans romantiska alster.
Och denna var i samma stil, fast från
feminint perspektiv. Dem går hand i hand ihop. Vackert!!!
Dem markerade raderna, dina,
önskar det var jag som satte
just dem orden på ´känslan´,
känslan som man känner igen,
känslan som bara en poet kan väcka!
2007-08-24

    Lindizz
En underbar hyllning,applåder..
2007-08-23

    Bodil Sandberg
En underbar hyllning till en underbar poet!!!!Applåderar dina varma och gripande ord!!!!
2007-08-23

  Lena Renman
Hej Mycket vackert kärleksfullt, stort, fyllt och en sådan kärleksförklaring.
lena
2007-08-21

  issac.a.m
läser högt ..läser tyst..
dina ord värmer så oerhört ...
tackar så ödmjukt för denna hyllning och känner mig hedrad... Tack för att du målar med ord. och skriver med ljus
Tack för dina ord..Tack för att du är min vän...
2007-08-20

  Micael Axelsson
En väl framförd hyllning, med ett hjärtligt sprudlande språk, som öppet berättar vad som känns. Klart och tydligt förstår man vad denna poet betyder för denna poetissa. Vackert.
2007-08-20

  devilsangel
Så vackra ord till vår största kärlekspoet...Härlig och väl förtjänad hyllning...
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund