Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Öppet för förändring.


JUNGLELAND



sumpdoften svider
smutsen i din hud
brister i dna
ett misstag gånger tre
blåmärkta fingeravtryck
mönster kring din hals
spriten räcker inte
för att döda larven i mitt glas


en industri av sotsvarta
blågräsfärgade toner
det viskas med whiskeyröst
att sanningen är summan av ryktet
kniven skär inte djupt nog
inte alls inte alls som dina ord


svetten som rinner
från din hud är inte din
ett stön från garderoben
skelettet
under sängen
klingar som musik
fyller hålet i huvudet
med sovjetiskt mördarspel


välkommen till
välkommen till jungleland















Fri vers av Johannes
Läst 538 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-21 14:00



Bookmark and Share


  jeremy
wopa!
grymt helt enkelt.

\"spriten räcker inte
för att döda larven i mitt glas\"
2007-08-25

  edvin medvind
\"And the poets down here don\'t write nothing at all, they just stand back and let it all be\" :)

Jag gillar dina ordval. Man kan nästan känna stanken från kloakerna... Det enda jag tycker du skulle kunna ändra är upprepningen av \"välkommen till/ välkommen till jungleland.\" Jag tycker det räcker att bara ha det sist i dikten, eller kanske inte alls.
2007-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes