Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segla mot ett rike

Inget seglar som det skepp som bränts
och jag seglar
men skrapar bara ytan

Vindens segel kastar
men jag gråter inga tårar
för mig jungfrn bedårar
när hon plockar snäckor och korall

Fråga Triton
efter havsviken
för det finns gömda riken
där bortom horisonten


och se på vattnet som gömmer färger
bortom dimman som ligger tunt
när det är för grunt
för att kasta ankar

det glimmar av ebenholt och ockra

när vi seglar

mot gömda riken
men inte når hamn




Fri vers av Ililja
Läst 244 gånger
Publicerad 2007-08-22 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ililja