Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovan Jord

Likt korn ur jord
födelse ur naturens städer
ytterligare barn av månen
ty, stjärnor exploderar
nebulosor bland berg och städer och länder
och han hänger sig i granatladan

Nya törnar sliter vådan
i kopparlampans sken
när tjälen är sju meter djup
under ett parodiskt porträtt
över ett virrvarr av svarta grenar
I den halvfärdiga himlen skymtas leeden

Vi vilar som fällda blommor
i händerna av dödens barnmorskor
spetsade av sjustjärnornas uddar
de går på solen och bränner sina fötter




Fri vers av Ililja
Läst 373 gånger
Publicerad 2007-12-07 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ililja