Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KUNSKAPENS TRÄD



Vi borde se upp till kunskapens träd nu och för alltid
Människor hastar och jäktar för att söka en innerlig frid
Kunskap har alltid gett oss ett perspektiv på livet
För just nu är de en salig röra, många säger hur har
det blivet

Okunskapen är bland det värsta och sprider sig som en löpeld
på jorden
Den är svår att hejda många förstår inte de rätta orden
Ibland basueras det ut i spaltmeter i detta land
Till slut blir det en strid ,öga för öga, tand för tand

Viljan att förstå en annan människas otrygget
Blir bara en notis och man tror sig att man vet
Man borde gå i en annan själs tofflor lite grann
Då kanske lögnerna blir något annat och att kunskapen
vann

Bilda dig alltid en uppfattning själv, inte av någon annan person
För det som verkade disharmoniskt kan istället vara en ljuvlig ton
Kunskapens träd vill naturligtvis förmedla kunskap så klart
Men ibland kan det sunda förnuftet bytas ut, det är helt uppenbart

Mr Grapenskog





Fri vers av Mr G
Läst 720 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-26 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G