Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu finns teorin som förklarar alla krafter och all materia i hela universum


Universum svänger




Bortom tid och rum
Lovar Einstein flera dimensioner
Ett misstag blev strängars framfart
som genljuder natten

När strängteorin blev en egen teori
I sköna toner

Då...agnostikerna vaknar
Skådar magiska timmen
Tror ej vad de ser
Men lägger sig ner och ber
Som de behaga borde

Nu när slöjan lyftas bort
Vi skådar ända in
I härlighetens port
Ända in i oss själva

Där galaxer växer fram
I den holografiska dualiteten

Vi skådar endimensionella
Varelser från minsta partiklar
Till stora kosmologiska kvantgravitationen


Den sjunde porten står öppen





Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 489 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-08-28 11:19



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
En text av hopp. Öppnar för nya tankar.
2007-09-30

  "Silver" VIP
\"Nu när slöjan lyftas bort
Vi skådar ända in
I härlighetens port
Ända in i oss själva

Där galaxer växer fram
I den holografiska dualiteten\"

Det är både poetiskt mycket vackert samt har ett innehåll som väcker nyfikenhet. Det som är särskilt fint i texten tycker jag är det här skådandet inåt.
2007-09-01

  Jaramald VIP
Universiell poesi som rymmer och fyller tomrum!
2007-08-31

  aol
vilken härlig poesi 5 stjärnor
2007-08-28

  Lejonhjärtas poesi
Svängig poetisk skapelseberättelse, gillas!
2007-08-28

  devilsangel
Intressant läsning, bra skrivet!!
2007-08-28

  Lena Renman
Häftig text och ja det här är ett intressant område.

Lena
2007-08-28

  Svante
Har det kommit nya rön om strängteorins vara eller icke vara? Jag kopplar inte riktigt allting i texten men det är poetiskt skrivet. Mest så är det detta med agnostiker och att lägga sig ner och be där jag inte hänger med riktigt. Intressant och allmänt mysig text om människans eviga nyfikna sökande efter mera vetande och kunskap.
2007-08-28

  Ronny Berk
sköna toner i lyrikens former... ja...universum filosoferar...
2007-08-28

  Fredrik P. VIP
Intressant! hur var det nu
fysikerna sa, tretton dimen-
sioner kanske finns och vi
lever vanligen med tre...
2007-08-28

  Night Soul Woman
Bra skrivet!
Den väcker tankar!
*applåd*
2007-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund