Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morbida tankar på mitt täcke


En del av oss

Sträck ut dina fingrar
för att fånga gulnade blad
som en gång tillhört dig
med dina ord

Slå upp dina ögon
för att fånga ögonblicket som gavs
känn hetta på din tunga
så eldflugor kan landa där
innan de far ner i marken
och spräcker den

när den spricker upp
skjut spindlar ur din handflata
innan din vener förkolnas
av beck och tamarin

och skjuter kulor av
solens strålar, skadad hud
som flås av en machete
skapad av små bruna fingrar

lossa alla muskeltrådar
som fogar din kropp samman
bind ihop dem till en knut som aldrig brister

men som kan ses genom ett nålsöga




Fri vers av Ililja
Läst 202 gånger
Publicerad 2007-08-28 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ililja