Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det låg på trottoaren...


Ett upphittat hjärta

I en kedja av silver låg det så stilla,
väntade på någons uppmärksamhet
Var det ditt, kanske mitt som blänkte på marken
Svara på det den som vet...

Ett stort snidat hjärta med pärlor av strass,
som trottoaren bar upp ett par tum
Såg på det länge men lät det ligga kvar
där i kvällningen varm och ljum

Jag bär det i minnet, det gnistrar så ljuvt
En prövning i sanning och rätt
Gåvor från himlen kan falla som manna
Att inte bli frestad är långtifrån lätt

Så håll hårt i de kedjor som hjärtan bär
Förvara dem helst i askar med lock
Skydda dem också från farliga vägar
För vilket hjärta kan utstå en krock...














Fri vers av Carola Jeryd
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-29 16:02



Bookmark and Share


    Saulus
Du är min favoritdiktare! Såååå skönt!
2007-11-29

  KristinaE
vilket hjärta kan utstå en krock! ja det är livets eviga fråga - vilket?
2007-08-29

  Fredrik P. VIP
dilemma; rent
lagligt har man
besittningsrätt,
men moraliskt
bör man går
till hittegodset.
tråkigt om det
hamnar i orätta
händer...
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för