Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlös

 

 

Jag har inte sovit

väl på flera dagar veckor år

kan inte sluta mina ögon

kan inte hålla dem stängda länge nog

kan inte vågar inte vill inte

se vad det, under mina ögonlock bär

 

Vill inte se vad det är

som hindrar mina fötter ifrån vandra

mitt hjärta ifrån att slå

min själ ifrån att sväva

och mina själars själar ifrån drömma

hjärtat mitt har nästan slutat slå, nu

 

har inte drömt på flera sekunder minuter och timmar

önskar bara att spärren för mitt inre kan försvinna

 

Och jag har inte sett andra vilsna på flera dar

inga älvar har rört sig

inga moln har vandrat och inga fåglar har flugit

inga fåglar fria eller fågna har ropat mitt namn har ropat på friheten

likgiltigt har solen stigit och lämnat oss var kväll

utan mina drömmar är jag förlorad

förlorad ibland det levande och det döda

mellan tid och rymd

mellan jord och himmel

 

om jag inte drömmer något snart blir jag galen i mina händer

och de slutar forma ljud forma ord forma bilder och forma liv

och då min vän ja då

är jag förlorad

 

för alltid

 




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 208 gånger
Publicerad 2007-08-29 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*