Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Processen är lång den måste ha sin gång


När det onda brister


Det fanns inget mer att säga

Allt var redan sagt

Men ändå

Hjärtat ville skrika ut

Tomheten

Som borrat sitt hål

Det brast den dagen

När du kom nära

Och sa

Det fanns inget mer att göra

Livet var redan på andra sidan

Bortom

Onåbar

Fruktan hade lagt sig att vila

Kvar fanns ingenting

Ofruktbart

Men ändå

Där i det bottenlösa

Utan ord

Utan liv

Bäddade jag med

Fårskinnsfält

Lade mig till ro

Somnade

I sällsamhet och tillitstro

För att vakna

Förunderlig och avsaknad

Av vad som brustit

Växt ut till kärleksknopp

Fylld av löften om kommande vårar.






Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 399 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-01 15:33



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
mycket talande dikt
om den smärta som
stora förändringar
innebär...men också
hoppet om förnyelse...
Bra!
2007-09-02

  * Ammi *
vacker, känslosam ... bara så ... applåd!
2007-09-02

  hero40
Mycket vacker text!
Skriven med poetisk
ådra med äkta känsla!
2007-09-01

  issac.a.m
Så underbart..
2007-09-01

  Björn Karlsson
Just så är det.
2007-09-01

  Söder
Vackert beskriver du något tungt, som sedan övergår i hoppfullhet.
2007-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund