Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara lite om hur det känns ibland . . .


dagens goda gärning

Du frågar mig hur jag mår
slänger, spottar ut frågan

vill att jag ska svara snabbt
du har ju inte hela dagen på dig

Jag vill svara ärligt
Vill berätta om mitt svarta inre
vill lätta på trycket
bara öppna mig för dig

skrika ut vad jga gjorde igår ,
vad jag kommer att göra imon

vill få gråta mot din axel

vill flyga som alla andra,
som du
men plötsligt är jag tung som bly

Jag ser att du har bråttom
stressen speglas i dina ögon,
du trampar luft av otålighet

\"Det är bra\", svarar jag
du ler nöjd
Det var svaret du ville ha

du änglar vidare,
tryggt ovetande om mina problem
lämnar mig,
bakom dig

Jag ser att du är stolt
du har ju gjort dagens insats!




Fri vers av vilsen
Läst 352 gånger
Publicerad 2005-04-13 15:54



Bookmark and Share


    skrutten
gud vilken bra dikt du har skrivit! det är ju verkligen så det är. det enklaste sättet att komma undan på, men inte alltid det bästa.
jag vill alltid få sanningen som svar, kan du lova det?
2006-10-27

    carimba
Å så vanligt, en utslängd fråga som man förväntas svara på ett visst sätt. Det är inte så att vi talar för lite till och med varandra. Vi lyssnar för lite på varandra...
2005-04-13

    livräddaren
en fruktasvärt bra dikt!så lätt det är att svara att man mår bra fastän man håller på att dö inombords,bara för att det är lättast att svara så och det är det som förväntas.du får verkligen fram den känslan i dina ord.jag vet att jag själv också gör sådär,frågar i förbifarten hur någon mår,utan att vänta på svar.underbar dikt!du är en riktig poet!
2005-04-13
  > Nästa text
< Föregående

vilsen