Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drottning av snäckskal

 

Du plockar snäckskal ur ditt hjärta
tusenfalt
sköra och vackra
omslutande sin skönhetsglans
sin inre pärla

själens fragment repar
i personlighetens skepnad
det skär när snäckskal brister
cellminnen bryter fram

som en flod om våren
rusar fram avtäcker såren
som snäckan gömt
blir kvar på stranden

själens skönhet
väcker vördnad
när hjärtat brister
ut ett ja till livet

sprungen ur källan
blir till den klaraste skällan
som ekar genom vinden

snäckskalen sköra
med sin skönhet bedövar
och med sin skarpa skärpa skådar
dit ögat inte når
instängd i musslan

men hjärtats ord
vågar mod
trots allt




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 1195 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2007-09-08 00:07



Bookmark and Share


  issac.a.m
finns inga ord som kan beskriva de färger som du använder i din poesi...droppar av ljus
2010-07-07

  Bodil Sandberg VIP
Hur kan man skriva så vackert..du är så skicklig på just såna här djupare känslofulla dikter..det blir så mjukt och man liksom sugs in!
2009-02-11

  drakbruden VIP
En text jag måste suga lite på och återkomma till. Den säger så mycket och jag känner att bilderna kommer och växer hela tiden. Sann poesi!
2007-09-09

    ej medlem längre
Vacker, väldigt vacker!
2007-09-08

  Vilsen Annette-hittar vägen
Underbart
vackert
Känns som att bli omsluten i bomull
och värme av de vackra orden

men ändå så ömtåligt
försiktigt....
applåder
2007-09-08

  Night Soul Woman
*applåd!*
Helt underbart skrivet!
Ett mästerverk som jag
*bokmärker*
2007-09-08

  prinscess VIP
vad vackert
2007-09-08

  Ronny Berk
\"som en flod om våren\" så ljuvligt strömmar lyriken... så frimodigt flödar texten att smeker drottningen skarlen som föddes ur snäckans lyster...en underbar hälsning till den vännen... ja...
2007-09-08

  aol
så vackra poetiska rader hänförande
2007-09-08

    eva m h
Vackert!
2007-09-08

  aftermath
oj, så fint skrivet
2007-09-08

  Söder
Vackert skrivet till din vän.
2007-09-08

  "Silver" VIP
Snäckskal gör sig så väldigt vackert i poesi. Dess skörhet såväl som dess hårda yta skildras fint här.
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund