Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg Carl Bildt på Tv. Han var i Irak. Innan Billström öppnade munnen förstod jag vad som skulle sägas......


Helvetet på jorden

Irak brinner
Bagdad är ett helvete på jorden
människor med liv
som du och jag
lever i skräck

en halv miljon döda
sprängda
skjutna
torterade
människor med hjärta
kött och blod

Kaldeer
Shia
kristna och kurder
dödas
de flyr
finner stillheten i Sverige

Ett Sverige som säger:
Irak vill se dem alla hemma igen

Billström meddelar:
-Vi har gemensamma intressen!
Glädjen lyser i hans ögon
alla ska hem
Terrorattentaten är plötsligt över
Carl Bildt och Billström ser inget krig
de har framtidsdrömmar och kulisser framför ögonen

Men samtalen gick bra
Demokratiseringsprocessen har startat, säger Bildt
Bakom ryggen på honom
skrattar Zeban ihjäl sig
han har lärt sig diplomati
säger vad alla vill höra
skjuter en fiende
när ingen ser

Under samtalet försöker livet fortgå
Isra och Ibrahim
drömmer om utbildning
men främst:

elektricitet
vatten
mat
vägar
sjukvård
och en chans att ta sig till skolan
utan att bli dödad

Varje dag pratar Isras klass
om vem som dog idag
överlever hon
ska hon bli lärare

Ibrahim spelar på dator
halva mors lön
bekostar bensindrivna elgeneratorer
han kan inte gå till universitet
kidnappningsrisken är stor
bilbomber
avspärrningar och
depresionerna styr vardagen
i det som alla kallar:

\"HELVETET PÅ JORDEN\"

Där, Carl Bildt finns inte demokrati som nr 1
på dagordningen
Där, du Billström
finns ingen dröm om att återvända för flyktingar!

Hjälp dem!








Fri vers av L.byström
Läst 560 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-09 00:59



Bookmark and Share


    Freebird
Wow säger jag bara.... det starkaste på länge tror jag. Men du måste förstå.... även Bildt är människa.
2007-09-09
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström