Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fick inspirationen en septemberkväll i göteborg.


Hej min stad!

här går jag på min estrad
i ett kyligt sverigeland
hej hopp, var glad
hat och kärlek går hand i hand

i trädet kraxar en arm skata
två buisness men tar ströget ner
någon har trampat ner min stackars gata
A- brunnarna går inte att se mer

ljuset slocknar i en gammal neonskylt
flickor och pojkar går i hand
regnet tynger mina axlar,
i ett kyligt sverige land

kvar på en lyktstolpe hänger en liten lapp,
ett telefonnummer till den som hittat en bortappad katt
jag undrar;
- vem är det som hinner leta, en bister höstnatt?

skuggorna draperar husväggarna
nere vid dammen luktar det sprit
där sitter två trasiga själar ensamma,
för ingen annan vill gå dit

det är tyst på gatorna,
och staden har fått ett mystiskt sken
nere vid hamnen vandrar de arma flickorna,
i korta kjolar och bara ben

några trettonåringar tar sig en cigg vid en hamburgerbar
någon spelar bob dylan på högsta volym
skratten ekar mellan varje husfasad
det stinker blöta löv och dyr parfym

här går jag på min estrad
i ett kyligt sverigeland
hej hopp, var glad
hat och kärlek går hand i hand




Fri vers av Fagra
Läst 488 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-09 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra