Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snäckor

Andas uti mitt spröda snäckskal
slå hål på min tunna kalkhinna
I saltaste vatten, på djupaste botten
välver jag sandkorn till pärlor

Förlös mina innersta tankar
i det djupaste hav tyngs känslorna ner
Lyft upp mig och se mig stråla
som mareld dansar jag om natten

Håll om mig om natten
se mig skifta i pärlemorvitt
I blekt månljus i ljumma mildvädersvindar
virvlar hjärtslag mellan våra tungspetsar

Arma är stjärnorna som ensamt lyser
för andras enslighet
Bräckliga är vi människor
som små snäckor fyllda av längtansfulla hemligheter

Viska i mitt öra älskling
Och när du lägger ditt öra mot mitt bröst
hör du då vågor slå mellan hjärtslagen,
hör du havet kalla på dig?




Fri vers av Fagra
Läst 406 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-15 17:36



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
denna slinga är fantastiskt vacker som den står, jag känner uppriktigheten i dina ord, jag tycker mig också se ett ganska så utvecklat sinne för det skrivna ordet, du är fortfarande ung och förmodligen också vetgirig, låna lite böcker (vilket du kanske redan gör) å känn in hur redan publicerade människor handskas med orden, du har som sagts känsla, men jag tror att du skulle behöva bli litt mer originell, litt mer personlig i dina bilder, fantasin och modet måste till för att få det riktigt bra

lycka till hörru, i ditt fortsatta skrivande å klurande
2008-12-18

  Lia-Lej
"fyllda av längtansfulla hemligheter" och vågor mellan hjärtslagen !! Sånt charmar mig!!
2008-12-18

  Gawain VIP
Underbart bildspråk, fantastiskt skönt att läsa. Blir helt matt, så stort, så genombra.
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra