Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fragment av en förbigående åskådares liv/ livssplitter

Isen är tunn idag
och dimman ligger tät
med dina ord som lägger sig
likt en snara runt min hals


Och för att vara helt ärlig
tog luften slut första gången
du snubblade in i min värld
Förbigående åskådare
är fortfarande min plats


En dag är det för sent
för att bara vara bekväm
Och allt blir
förvrängt och baklänges
Du faller bort till ingenting
och ingenting blir allt



Och andetagen som fastnar
på fönsterrutan i de två sekunder
du stannar upp för att säga
\"Jag älskar dig\"
Försvinner fort
även på vintern


Alla löften jag krossar
efter att du brutit dom
Blir till små fragment av vad
vi inte kan hålla inom oss
Och jag går över allt splitter
varje dag för att köpa nya ord


Och alla svar blir fel
hur många gånger jag än rättar
Du har fallit i ett spår av lättja
Eller så är du bara fast i din kedja
av seriebombningar i fel land


Men väggarna håller inte hela livet
och jag rasar snart
Men jag står inte kvar
Jag blir inte din ruin
för jag är aldrig ditt krut

Jag är ditt sikte, så skjut





Fri vers av Ariane
Läst 496 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-13 22:58



Bookmark and Share


    Kevin
Ariane den här dikten var riktigt vacker och fin

jag älskade slutet specielt och det var ju så klart rubriken som fick mig att läsa den =)
2008-09-27

    Sundance Kid
jag har kommit förbi den här texten många gånger men jag vet aldrig riktigt hur jag hamnar här, det är ganska roligt... tycker mig minnas att jag undrar varje gång varför folk inte kommenterat den, nu är det väl så att du inte är så aktiv längre, kanske läser du aldrig ens det här haha, men folk borde ha gjort det redan förut för det är en fantastisk dikt, gillar speciellt hur bra rubriken passar till texten

/Sundance
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Ariane
Ariane