Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inse din storhet

 

Varför tror du att du måste bli hel
för att bli älskad inpå

när väcker natten
dagen för att utbrista
du är inte fullkomlig i din glans

Varför tackar du inte ja till livet
innan döden knackar på

Väljer gräset att sluta växa
för att det aldrig blir längre än så

Varför speglar du inte ditt vackra ljus

Skönjer inte näckrosen sin fullkomlighet
i dammens krusningar

Varför ber du om ursäkt för ditt varande

Ber livet om förlåtelse för
dess befarande

Varför gör du dig mindre än du är

Universum hukar inte för sin storhet
sin vackra flärd

Låt livet och du bli ett
låt edra händer flätas samman
i en perfekt harmonikvartett

Låt edra själars ansikte
stråla stjärnklartljus

 

Vänd er inåt mot Gudomlighet
skåda alltet i cellens uppbyggnad
när ni två blir ett

Uppstår friden

Bevaras in i evigheten

För alltid


 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 760 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2007-09-13 14:15



Bookmark and Share


  Ärkeängelen Michael
Påminner mig lite om Nelson mandelas tal till folket när han ble frisläppt......

Och det är väldigt bra kritik att jömföras med hans tal som finns på många människors kylskåt och WC-väggar....

Kram Michael
2009-08-17

    Amoreboy
äntligen har jag hittat en favorit..nu kan jag sova gott....riktigt fint att jämföra människan eller den inre med naturen...jag håller med dej i varje ord i denna dikt...fin skrivet!!!kram
2007-09-18

    Maria Malm
Vacker och betydelsefulla rader.
2007-09-15

  Vilsen Annette-hittar vägen
Wow, wow, wow!!!!!
Det bästa jag läst på länge
Helt underbar!!!!
2007-09-14

  Björn Karlsson
Woohooo
Vilken lyrik
blir alldelses lyyyyyrisk

vilken känsla

Bravo bravo bravo bra...........................................................vo!
2007-09-13

    wilja
mm, storheten går inte heller mig förbi. det är en konst att skriva så utan att det faller platt, jag skulle aldrig klara det exempelvis, men du gör det strålande och övertygande.
2007-09-13

  Fredrik P. VIP
livsbejakande diktvädjan
om livets alla möjligheter
Bravo!
2007-09-13

  Lena K Nilsson VIP
Kan bara instämma...fina ord!
2007-09-13

  Patrick K
fina ord!!
2007-09-13

  Xhantippe
Bra att du sprider det här budskapet :) Kram till dej
2007-09-13

  Last Word Spoken
Instämmer med dem övriga kommentatörerna,
det här är ett stort poem,
stort budskap där i,
var och en av oss läsare borde ta den till oss!

Tack!
2007-09-13

  Jack E. Gladh VIP
Sköna ord för själen att vandra i.
2007-09-13

  Lena Renman
En sådan vacker bön... bokmärker och applåderar.
Lena
2007-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund