Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En jamb som jag ger eftertanke.




Likt Agamemnon

 

Tänk om jag likt Agamemnon

kunde samla ihop den största av alla härar

och med en oslagbar flotta

kunna resa över ödets hav för att

kräva mitt hjärtas skatt.

 

Tänk om jag likt Agamemnon

med list och mod kunde krossa

alla hinder som stod ivägen

för vår förening.

 

Tänk om jag likt Agamemnon

kunde hämnas de som rövat min lycka

och ödelägga deras

slott och boningar

som äro av lögner och svek byggda.

 

Ja om jag vore som Agamemnon

då vore jag inte densamma längre

och en som inte är värd dig,

här på ensamhetens strand

på andra sidan av det dystra ödets hav

vars mörka stormar

med outhärdlig saknadssmärta

evigt härjar inom mig.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 294 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-13 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf