Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan er inget liv

Tankar som snurrar runt
Radion spelar en sång
Den får mig att inse vad dålig musik är
Sätter på winampen
Börjar åter igen tänka
Inser hur underbart det är med musik

Går ut ett tag
Det är kväll och stjärnona lyser så vackert på himmelen
Känner den sköna kylan mot min hud
Men börjar bli för kallt, går in och värmer mig

Sätter på tv, ser på ett program om våldäkter
Hur kan en människa göra något sådant
Måste ha 0% medlidande
Ingen förtjänar att råka ut för en sådan människa
Men vad ska man göra av dom människorna är frågan


Går och lägger mig och drömmer om drömmarna som jag drömmer om dig ibland

Vaknar upp, inser att jag sovit för länge, måste ut ett tag
Men kan jag gå ut utan att fixa i ordning mig?
Eller får jag då massa konstiga blickar?


Går ut och sätter mig på bussen mot stan
Ser en massa människor
En efter en går på bussen
En efter en kliver av
En i mängden sitter man kvar och tänker

En liten del av världen tillhör mig
Och en del dig
Alla har vi våran egen del i världen som tillhör en
Men finns ingen gräns på hur mycket av den delen man kan få

Jag tar för mig mer och mer
Får en större del av världen
Men samtidigt tappar man vissa delar
Delarna man tappar är oftast delar som får en att känna att man har mindre delar än man har

Man glömmer, kommer över delarna man tappar
Man får nya delar i livet som gör livet lyckligare för en
Men samtidigt tappar man någon del


Så fortsätter livet och är så livet ser ut

Men för en del är livet så mycket värre
För en del kommer ingenstans
Är inte deras fel att dom är så svaga
Utan det är människorna som förstört eller förstör deras liv

När dom svaga lyckats gått vidare, om dom någonsin lyckas?
Hur mycket lycka har dom då gått miste om?
Dom som förstör dom bryr sig inte, dom har inget medlidande
Men vi som har medlidande kan hjälpa dom mer än vi tror

Utan medlidande skulle inte världen vara värd att finnas kvar

Tack alla människor som har medlidande
Som ger mig kärlek
Som bryr sig om mig
Som gör mitt liv roligt
Utan er vore inte inte mitt liv ett liv


/Mikael Haaparanta




Fri vers av Sadhistory
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-19 00:25



Bookmark and Share


  theas
den är bra. & får mig att tänka efter, får nog alla att tänka på vad vi egentligen har. vad vi har att förlora. inte bara människor, utan känslor. sinnesstämmningar. kanske är det just för att du är en av få människor som vågar nämna ordet våldtäkt, som gör att den betyder ännu mer för mig.

det enda jag egentligen har att klaga lite på, är att det blir så mycket \"del\" och \"delar\" på mitten.

annars toppbetyg! (:
2007-09-30

  stella
Bra flöde här!
2007-09-21

    eva m h
Läsvärt!!
2007-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Sadhistory
Sadhistory