Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till minne




Den kvällen var det bara
dom två vid bordet

Soppan smakade bra
de pratade om
dagen som blivit kväll


undan för undan
nystade tiden in sina trådar


men hur skulle dom kunna veta det


där de satt som två småflickor
och berättade äppelminnen



mindes sorter och dofter
grenar som inte gick att nå
och fallfrukt i vått gräs



trötta efter maten
och minnenas äppelsmak
sa dom god natt



utan att veta
att för en av de två
skulle den nya dagen gry


i den finaste trädgården som går att finna





Övriga genrer av Bim
Läst 456 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-22 12:40



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
En dikt, som den här lär oss om livet. Tack för den fina raderna, som i all sorg gav en vacker efterklang!
2007-09-22

  Rachel Roth
vacker minnestext...
vänskpligt nära
2007-09-22

    Maria Malm
Fint skrivet, man vet aldrig riktigt säkert hur morgondagen blir.
2007-09-22

  Carlita
denna berörde mig. vilken underbar minnestund, tillägnan. den bär något varmt i sig och samtidigt fryser man lite, mkt bra.
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Bim