Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För vem vill äta gårdagens sopor

 

Ännu skönjer dagens lätta bris
över ditt stelfrusna ansikte
tårarna som frusit sig fast
bildat vackert mönster

du plockar mosaik hud

bit för bit
det förflutnas dräkt
tappar fjäll...

när du vandrar genom gatorna
mörka och stinkande
som det som lossnat från gårdagens
förruttnelse
sätter spår i dikes kanterna
ofrivilliga

det är inte det att du inte vill förändras

visste bara inte hur
det som skulle vara ditt eget livsavgörande val

blev nu ödets kval
svår och utdragen blev processen
när du motstred naturens gång
flådd och maläten inifrån
lukten av fräten tång
fanns kvar länge
efter det att sista biten släppt
från din sargade hud




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-22 15:03



Bookmark and Share


  Ronny Berk
att skriva finstämt vackert om stinkande tårars vånda är en stor konst... som du till fulländan behärskar...ja...
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund