Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...sen bara utför ett stup


VÄGEN UR ETT ANSIKTE

 

 

Det finns ett ansikte

Jag aldrig kan göra mig fri ifrån

Där vid sidan om baren

Jag följer blicken men får inget lån

 

Ett ansikte jag känner igen bland tusentals

Det lyser, brinner och bländar

Vart ska jag ta vägen med det?

Det förslavar själen och i hjärtat mitt det skändar

 

Ett ansikte alltjämt vilt och vackert

Det viskar sina minnen i mitt öra

Så att jag stelnar och fryser fast

Brännmärkt att se men inte röra

 

Ett ansikte jag ser när jag blundar

Det förvränger min dröm i natt

Jag gömmer mig när blicken söker det

Minnenas spegel är i det sammansatt

 

Ett ansikte jag känner det

När känslor flyttar utanpå min gestalt

När alla andra ansikten omkring försvinner

Sen suger mina ögon in något kallt

 

Ett ansikte jag lever på synen av det

Det håller i min livslinjes ände

Förblindad jag stirrar, måste iaktta

Det spricker upp i leendet som Gud sände

 

Ett ansikte som kastar sig emot mig

Men fort vänder sig åter bort

I ögonblicket kommer jag nära

Vill stanna men stunden är för kort

 

Ett ansikte som läser mitt språk

Där slutet redan är förlupet

Jag vilar ögonen mot barmen en sekund

Möter ögonen och det är utför stupet

 

 

 




Fri vers av theperna
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-27 04:01



Bookmark and Share


  Agnes B* Lörinczi
whow vad brant texten är och vilket stup, du lyckas skapa den med din återkommande första mening och kännslorna som eskallerar där åker jag som läsare nerför stupet...
skickligt och vackert fångat
2007-09-28
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna