Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får jag be

 

Får jag be
om lite tystnad...

det skriker så där ute

energiatmosfärsikt buller
ekar i etern

vart tog fågelsången vägen...
den som smekte min snäcka

får jag be
om lite tystnad...

så jag kan höra min egen

lilla fågel viska
kärlekssånger
om bortsvunna gånger

näktergalens
ljuva sakral
håller mig stången

när du borrar hål
med dånande vertyg
sliter himlen i trasor

med oljudets fasa
skär du sönder varje
omloppsbana

ur led blir tiden
när fågelsång
tystnar i vinden




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 363 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-28 15:23



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Ohhh så vackert
Smeker mitt inre
samtidigt som känslan gör ont
jag vill också ha lugn!
Du är sååå bra!
2007-09-28

  aol
så sant
2007-09-28

  DanSan
*****************************

Sssshhhh. . . fokusera, kanalisera . . .
ljudet som ej finns . . . dimensionerna
som öppnar sig och allt faller på plats
kärnan av just ingenting får fotfäste
och språnget utåt in i inom sig själv
framträder då så starkt av det. . .
förgångna och det som komma skall
det är bara nuet som ej får plats!

*APPLÅDER och BOKMÄRKE*

*****************************
2007-09-28

  Bjarne Nordbö
Lovely.
2007-09-28

    Bodil Sandberg
Underbart ordat om tystnadslängtan...\"ur led blir tiden när fågelsång tystnar i vinden\"
2007-09-28

  Night Soul Woman
Helt underbart skrivet Maria!
*stående ovation*
och
*bokmärkes!!!*
2007-09-28

  jardan
oj, vilka vackra ord du hittat, så vackert formulerat detta som vi saknar idag/tack
2007-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund