Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens magi

Sommaren har kysst sin sista blomma farväl för denna gång
fåglarna har sjungit en stilla vilsam sång
nu kommer snart vinterfén med spöet och jorden får ett täcke snö
ty himlens tårar stelnar när kylans hand vid dem rör
Fröerna ska sova under myllans skydd ,för att åter en gång jorden
 ska föda en blomma nästa vår

Men nu har sommaren kysst sin sista blomma farväl för denna gång
fåglarna har sjungit en stilla vilsam sång
hösten har slagit upp sina ögon och trädens grenar
äro nakna ,ty dess klädnad har fallit till marken igen
kylan biter hårt när natten kommer
ljuset mörknar fort nu
ty sommaren har kysst sin sista blomma farväl för denna gång
och fåglarna har sjungit en stilla vilsam sång




Fri vers av ~~*MariamAurore*~~
Läst 416 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-29 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~~*MariamAurore*~~
~~*MariamAurore*~~