Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsparasit

 

Jag älskar livet
som kränker in i mina sidospår

du ger mig konstgjort andning
när lungorna sugits ut
av blodets pumpande

förövrigt är jag bara
en vilt kämpande parasit
som håller fast i livet till vilket pris

blottar mig i erfarenheten
när skölden hotar slå sönder
själens innanmäte

paradiset aldrig så långt bortom
och aldrig så nära
som när du skådar in i mitt
fruktande inre

vill älska tyngden
när natten lättar

formar sig dagen
stum av förväntan
över det som bar

när jag förlorade allt
fann jag dig och du blev mig
pånyttfödd vandrade
jag in i mig
och omslöt världen

allt blev svart
när det ljusnade

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 356 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-29 00:21



Bookmark and Share


  Pontus W.U
livet ger mer lust att leva, ibland. ett bra sätt att parasitera:)
2007-09-29

  Lena Renman
Hej
Denna tudeling och detta enhetliga, inom, utom, mörker ljus, stor liten... hur vi är allt och ändå inget i detta universum som vi är en del av. Du flätar ihop det väl med personlig utveckling, kärlek och kärlekslängtan. Bra så
Lena
2007-09-29

    LadyFool
\"förövrigt är jag bara
en vilt kämpande parasit
som håller fast i livet till vilket pris\"

Klockrent!
2007-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund