Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hopp bara hopp och lite realism


Kan du inte låta mig dansa lite över dina rader? Låta mig sjunga ut i ditt hjärta och kanske kompone




Dina instruktioner är
klara som en
dimma
har gått
vilse
bland dina ord
för att hitta något hoppfullt


gräver bland mina
arkiv och finner
guldkorn i ögonvrår
som gör
att jag får ur mig
ord som de här

på avstånd känns vi nära
men tättintill
är du syd
och jag är nord.

Och jag vet jag borde inte hoppas alls..

för nord skyler sig
själv av avslagna tankar
medans
syd irrar runt och
värmer sitt eget hjärta

och realismen
skulle döda
varenda sång jag sjungit
därför vågar
jag inte sjunga dem
för dig

och det känns som himelen
tagit plats i ditt skratt
och jag önskar
jag kunde besöka den



Vi står stilla som ett X2000
med tekniska problem
men vet du?
Vi skulle kunna fara
rakt in i varandra
och explodera
kärlek



Men jag kan också dansa
runt ensam i marginalerna
och drömma om att
bli skriven på dina rader


och inatt nynnade jag på
en sång som kunde vara vår themesong
vi skulle kunna leva
i de där orden

vi kanske kan ge dem mening

men du ger konturer
till mina abstrakta tankar
när du sänder leenden som
brev på kärleksposten



men vad vet jag egentligen
jag vet ingenting
jag sjunger och
spelar
mig igenom
dagar och nätter


jag vill vara sången
som ljuder i ditt huvud
jag vill finnas i varje ton
du komponerar
jag vill
finnas i varje ord
du skriver ner,
finnas i varje
tanke som föds






Kan du inte låta mig dansa lite över dina rader?
Låta mig sjunga ut i ditt hjärta och
kanske
komponera ett liv tillsammans





kanske
kan vi stanna
i djupet av våra tekoppar




Fri vers av Fantasioffer
Läst 709 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-01 20:54



Bookmark and Share


    sötsnö
okej,
det här var fantastiskt!
när jag läser något såhär underbart
kan jag bara tacka för en otrolig text
bokmärka och applådera!
2007-10-02

    majbarn
nellie
du skriver så vackert!
denna dikten var JÄTTEFIN tycker jag.
jag kan störa mej en del på radbrytningar och strofindelningen men i helhet så är det you rock my world. typ.

ja, jag vet. min kritik hjälper ingenting till. jag kan inte skriva konstruktivt längre.

men fortsätt skriva ffs.
2007-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Fantasioffer