läs en bok, måla färdigt din bild, skriv poesi! Städa inte!!!" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läs en bok, måla färdigt din bild, skriv poesi! Städa inte!!!


EN HÄLSOSAM VÄGRAN ATT STÄDA

Vill inte bädda
lyfta upp 
nedsparkade täcken,
som var i vägen

Vill inte släta ut minnet 
det skrynkliga röda lakanet
ett knappast
fläckfritt minne

Vill inte städa
undan
övergivna kläder
och en kvarglömd ensam leksak
vädra ut dofter
och dra ifrån gardinerna

Vill inte diska
din kaffekopp
slänga dina halvrökta
eller plocka upp
fullkornschipsen och 
Pollykaramellerna
från golvet

Jag lägger mig ensamt naken
i de ljuvliga smulorna
och resterna av oss
och njuter
av vårt
underbara kaos




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 274 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-10-02 18:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta måste vara den ultimata kärleken...
2007-10-03

    tapetklister
mm. den här var bra. härlig trots :)
gillar att det börjar med \"vill inte\" i alla delar utom det sista, blir bra markering till vad jaget inte vill och vad jaget istället gör.
bra skrivet!
/johanna
2007-10-02

  charlotte hedendahl
Helt ljuvlig!
2007-10-02

  Maria Zena Viklund
ljuvligt, bara så!
2007-10-02

  Catrin
Ett underbart sätt att förklara kärleken som dröjer kvar i luften... länge. Gillar!!!
2007-10-02

  isabel louise
städa inte!! gillar sista stycket, det är suveränt :)
2007-10-02

  lodjuret/seglare VIP
städa som är så roligt
åtminstone i andras hem
vika tvätt som är så härligt
åtminstone gemensamma kläder
laga mat som är så roligt
åtminstone om fler skall äta
diska som är så härligt
åtminstone när jag ser resultatet

jag ger väl sjutton i om du städar
bara du göra det någon gång
annars tar ju (damm-)råttorna över
och dansar på bordet
medan du, för katten, är borta
2007-10-02

  Markattan
Slutstrofen är helt ljuvlig! ;o)
2007-10-02

    Iza
wow...du fånga en underbart rörig dag...härligt!
2007-10-02

  Inkarasilas
Ge fasen i att städa undan kärleken, så mysigt smuligt du har!
2007-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth