Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flammande inferno


med ljumma vindar
annonserar du din ankomst
värmen slår emot mig
leendet sprider sig

smälter de frusna kristaller
som glimmar i mitt inre
de rinner likt vattendroppar ner
bildar rännilar
glittrar i solen
som värmer

det hettar
pulserar, bränner
ljuset sticker i mina ögon
skiftar till vitt

jag vänder bort mina ögon
värmen slår emot mig med full kraft
snurrar runt
i en helvetesdans
röken stiger svart mot skyn
mina armar skyddar mitt ansikte

du växlar mot orange, rött och hetta
förbränner, förtär, förångar
förmörkar

så börjar glöden
skimra under det svarta
gyllenröda skiftningar
rofyllt värma
betrygga
beskydda

föda

behåller så värmen
under långa tider
matas på
flammar upp
falnar
glöder

värmer

tills allt
grånar
avtar

vitnar

och förs bort

av vindarna




Fri vers av glittertindra
Läst 394 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-04 22:54



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
ljuvlig!
2007-10-16

  Peter Matsa
här fångar du den mäktiga dansen
med elden

och min inlevelse - gillas skarpt!
2007-10-08

  Inkarasilas
Precis så ska åtrå vara,
brännande kärlek, oh my!
2007-10-07

  VITRIOL
En värmande metarmorfos som är fri, vild och respektingivande så som eldens element och världar ofta är.
2007-10-06

  Eddy Norest
Vilken erfarenhet! Vilken upplevelse!
De korthuggna raderna återspeglar intensiteten på ett passande sätt.
2007-10-05
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra