Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svartstjärnor



morphine; vi lever inte längre
här ibland rötter multnar kroppar
du liknar svart jag liknar inget alls
färga svalan död med tungan
mot min handled färgen blå
ett bett en sista suck
minns natten av närhet i ovisshet
en arm om en hals om en midja
konstgjord andning var vår överlevnad

men livet dör

utan dig




Övriga genrer av Smultris
Läst 1008 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2007-10-28 01:21



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Egentligen är jag för blyg för att kommentera dina dikter, men eftersom jag alltid imponerat läser så måste jag ju nästan lämna ett spår någon gång. Så jag passar på när dessa svartstjärnor har sällskap av en guldstjärna, en mycket välförtjänt sådan.

I min (förvisso okunniga) läsning är du en av de riktigt stora poeterna här. Det är något med hur du skriver, subtilt och komplext men ändå alldeles rakt från det djupaste av det djupa så att man håller andan när man läser. I några få ord fångar du kraften mellan svartstjärnorna med en närvaro som inte kan lämna någon oberörd.
2007-10-31

  Bjarne Nordbö
Du kramar mitt hjärta hårt med denna lysande text.
2007-10-31

  arie
Morphine;

Ett val
Ett uppbrott
Ett avsked

Ett stilla insomnade, ett bett, en sista suck...och sedan finns inte mer. Svart var mer än \"ingenting\" och nu då svart inte finns mer; vad blir då detta \"ingenting\".
Något måste dö för att något annat måste bli till...

kanske det ändå ibland är som så att uppbrottet är vår \"skönaste\" handling...
dock ibland i en viss smärta, men också att i närheten av smärtan kan det kanske också alltid finnas ett drag av en sällsam njutning, som då kan bli vackert i en viss bemärkelse och till ett visst ljus.

Jag anar en morgonrodnad ...
2007-10-31

  Tessan84
som sagt du skriver så det känns och man får nästan andnöd av denna
du glider alltmer ut i beskrivningar som förändras inför varje betraktare
2007-10-29

    ej medlem längre
\'färga svalan död med tungan
mot min handled färgen blå
ett bett en sista suck
minns natten av närhet i ovisshet\'

blev fäst redan efter första meningen men gillar det stycket starkt!
\'du liknar svart jag liknar inget alls\'

även det. vackert skrivt (:
den blir bokmärkt!
2007-10-28

  Sländan
Jag älskar verkligen den här! Du är grym, glöm aldrig det!

Det är ju det där med hur länge man kan leva med konstgjord andning.. Hur mycket man kan sakna.

\"du liknar svart jag liknar inget alls\"

-love it bejbi
2007-10-28

  Ola Rydberg
Oj starkt och svart som bara du kan
gillade speciellt
( konstgjord andning
var vår överlevnad)
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris