Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla aldrig en ängel vid namn

 

Kalla aldrig en ängel vid namn




Himlakroppar

mörka blå fläckar på stjärnhimlen

tillsammans skapar de mönster

försöker fånga

ögonblick på jorden



Molnen är deras hår på huvudet

allt är vitt, taket är vitt, väggarna och fönstren

deras hår och deras ögon är vita

deras händer och deras naglar, deras ord är vita



Inget har någon färg där uppe

ingenting har någon betydelse

Gudomlig färglöshet

Ingen dömer ingen

inga regler och inga fötter att trampa på



De flyter där uppe

alla de som dött

alla de som mött ett öga rött

och de har inga namn

de kallar bara på varandra genom harpans toner



Det kostar ingenting att skicka brev där uppe

och ibland kan du se en duva lämna brev vid dörrar

vid fönster vid sängar

meddelanden från andra sidan

aldrig skriver de under, signerar eller identifierar

för inget namn existerar där uppe

där uppe i det färglöst vita



och vi kallar väl dem alla olika

men faktum är

att de heter ingenting

och du borde verkligen inte



kalla en ängel vid namn




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-07 17:56



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Änglar är ett vanligt ämne i poesin, men här får du ett alldeles eget perspektiv på det. Det färglösa, tomma, vita hos ängeln blir det som framträder och leder vidare mot avsaknad av namn, av identitet. \"Ett öga rött\" återkommer i ditt skrivande. Mycket bra skildrat.
2007-10-09

  navigo
Jag ser en flicka som genom mörkret ser upp mot stjärnhimlen och får gåvan att tolka den. Sluta aldrig skriva Jenny.
2007-10-08

  Ronny Berk
som vibrerande toner av harporika harmonier ... så fångar du ögonblicken i flykten... för pennan till handen och formulerar andra sidans meddelanden till mej som läsare...tack...
2007-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*