Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blää


Skåpet!

Tomt som ett skåp
Inehållslös som en tom tablettask
Lika många drömmar som
en avliden
Tomt,innehållslöst Och drömmlöst
Bråk,tjafs,ledsamt
Vill vara TOM
VILL slippa KÄNNA
Bara flyta med
INTE vara med
Gråta massor av tysta tårar
Gå in i mig själv
OCH
Bara sluta vara!




Fri vers av NågonAnnans
Läst 313 gånger
Publicerad 2007-10-10 23:55



Bookmark and Share


  Serapis VIP
Jag skrev det här i en debatt nyligen:
\"Men om bara jag existerade som enskild medveten entitet, och dessutom för det mesta upplever lidande, så finns det ju ingen mening med att upprätthålla existensen och därför vore det enklast för existensen om den helt och hållet upphörde, kolapsade.
Det är därför existensen söker efter bilden av världen bortom, det som skänker existensen mening och innehåll.
För ett liv som saknar mening, innehåll och mål är detsamma som död och borde vara död.\"

***

Det är när man upplever saknad av meningsfull interaktion med något bortsom sig själv som ångesten uppstår. Finns skammen med i bakgrunden förvärras det ju givetvis ytterligare.
Jag tror att gemenskap är nyckeln till problemet. Men hur hittar den, som inte tror på något, något att tro på?
Vad är det för mening att agera, om man inte kan agera?

Först måste du konstatera att: du producerar.
Vilket betyder att du faktiskt har en förmåga att generera och det i sig är ju fantastiskt och därmed är ju också du fantastisk!
Sedan, försök upplev den respons du får.
Att människor alls bryr sig om att komentera det du skriver, betyder ju att du har påverkat dem. Du har alltså en mening utanför dig själv!
Sedan är det svårt för mig att veta vad som händer.
Som jag sagt tidigare, försök ta vara på varenda litet incitament till att kämpa på!
Jag tror på dig, bara du nu också trodde på dig...
2007-10-11

  Patrik Andersson
Vad finns det som hindrar dig? Gör det du mår bäst av.....
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

NågonAnnans
NågonAnnans