Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för att ni finns…


Änglar av kött och blod


Går förbi skulpturen med vingar,
ler och tänker på dig
Ser färgade löv som virvlar,
från träden som omger mig

En busschaufför vinkar och blinkar,
men det är dina ögon jag ser
Hör röster som kärleksfullt viskar,
mina änglar blir bara fler

Vit choklad delas ut på bussen,
av någon med hjärta av guld
Alla som tar en smakbit,
förblir utan synd och skuld

Till höger ser jag ”Vita huset” -
ett inneställe mitt i stan
Till vänster porlar en svart fontän,
i dess vatten ståtar Pan

Vet att du svävar så nära,
känner din hjälpande hand
Älskade hjälp mig att bära,
Saharas brännheta sand

Tills jag når himmelens rand…





Fri vers av Carola Jeryd
Läst 774 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-11 09:24



Bookmark and Share


  Svante
Lite allmänt drömsk och trevlig text om att åka buss
2007-10-13

  Ronny Berk
välfunnet rimmat vacker poesi under en behagfull resa...ja...
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för