Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det svårt att reagera och säga ifrån? För vissa är svaret ja och för andra nej. Att rädsla kan ha en sån stor makt över oss.


Apati till att säga ifrån


Jag kan inget göra.
Bara sitter här.
Som förlamad
Tittar på
Är åskådare till allt som sker.
Är för rädd att våga ge mig in och våga ta ställning och agera.

Jag ska ha kritik för det.

Apati ska inte tillåtas då , rädsla ska inte vara en undanflykt då.
Om ingen agerar så kommer något hemskt att hända
Någon kommer att såras
Någon kommer kanske att dö om inte du vågar ta ställning och agera.

Det är allvarligt.

Inte är ens rädsla en så bra undanflykt då?
Att vara med är att se på. Att uttrycka sitt okej till att låta folk skada andra och varandra.

Att agera är att säga till, säga ifrån.
Det behöver inte vara mer än att ställa sig bakom eller fatta sin telefon.
Det behöver inte vara mer än så.

- Okej, jag ska försöka. Försöka stötta och säga ifrån.


Ensam är inte stark, man blir starkare om man är två.


© Lillduvan




Fri vers av Lillduvan
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-15 20:46



Bookmark and Share


  aol
fin ann livspoesi
2008-01-07

  Nära
sant skrivet om viktiga beslut...att våga tycka, tänka och agera.
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Lillduvan