Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sång till Hafez

 

Jag benämner dig med namn

du vackre konung utan titel

utan kön svävar du emellan

det som finns och det som fanns

vidöppet naken, när du släcker din törst

ur mitt blottade bröst, smörjer mina

händer med doftande myrra

Du örtagårdsmästare som bemästrar

min själ, smeker mina sår och vill mig väl

tusende år i exil, sökande i ingemansland

utan rötter utan stöd, när du lyfter mig upp

i din jordiska famn,

viskar;

Gudinna vit som jasmin

nu är du hemma

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 460 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-10-16 16:55



Bookmark and Share


  glittertindra
den här var otroligt vacker...
2007-10-20

  Rachel Roth
värdig hyllning till Hafez...
2007-10-20

  Agnes
Du låter som en poet som försvann från sajten *Hadassa*. Någon koppling?
2007-10-17

  ms. r ghazale
jag rös till lite i mitten där. tackar för det :)
2007-10-17

    Bodil Sandberg
Detta är så vackert att man bara sitter här och...njuter!!!!!!
2007-10-17

    Jess81
vilken poesi..underbart!
2007-10-17

  Lena Renman
Guuud så UNDERBART! Bokmärker omedelbart!
Lena
2007-10-17

  * Ammi *
perfekt!
2007-10-16

  Ulf Lagerholm
hade jag stött på dom här
raderna i ngt klassisk grekiskt
epos när jag gick i skolan, hade
jag nog lärt mig versen utan-
till -
2007-10-16

  Söder
Vackert, vackert!
2007-10-16

  isabel louise
åhh vilken vacker poetisk sång...du vaggar med ord! :) bokmärker!
2007-10-16

  Ronny Berk
så jasmina är dina viskningar; så vacker din sjungande poesi...
2007-10-16

    Maria Malm
Vacker sång
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund