Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helveteshôle

 

Livet â en strid ja nock â dâ så

en tror sej va härdig men faller ändå

i sôrgeras hav

i smälekens grav

å rätt ner i grämelsens helveteshôl

 

Livet â en strid ja nock â dâ så

mâ kärlek begärlig sôm komma å gå

en liderlig kôss

morsning adjöss

å pang ner i grämelsens helveteshôl

 

Livet â en strid ja nock â dâ så

å tankera leter sej ôpp i dâ blå

men vingen â slak

å ack mâ ett brak

tebaka i grämelsens helveteshôl

 

Livet â en strid ja vesst â dâ dâ

men hôppåtjohej en får tat sôm dâ â

en vet ju ändå

att när allt kommer på

sô â dâ ju ganska sô môe en tôl

 

Bs-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 543 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-10-17 14:08



Bookmark and Share


  Zekehl
En dikt med med kloka träffsäkra rim som fastnar.
Språket/dialekten som jag antar är värmländska
ger dessutom dikten en speciell klang som jag har
svårt att sätta fingret på men som ger dikten en
extra krydda av något slag, jag menar det är härligt
när man kan skriva på andra dialekter än den vanliga
riksvenskan! Applåd och bokmärke!
2007-10-31

  Lilla My* VIP
Helveteshole var rooligt att trille ner i...iaf här!!;)
Du skriver på värmländska så roligt och fyndigt!!
Alltid kul att titta in på din sida Bodil**
2007-10-23

  Thommy
Hahaha, den var kul, här var det ingen dans på rosor, det låter som min far när han har tråkigt, hahaha.
2007-10-18

    Bim
..smälter som en\" smörkleck i stekpanna\" för det vilda tungomålet,
vesst ä dâ så..Härligt! Hälsn.Bim
2007-10-18

    BetweenTheLines
jaha,fan,du brukar ochså steppa in där,på den bruna högen i entre\'n

skönt flyt,skönt språk,å ett smil på läpparna:)
2007-10-18

  Lena Krantz VIP
Var dag har nog av sitt eget helvete *skrattar*
och så får man ta precis så mycket som man tål.
Härligt och flödande!
Du är bäst!
2007-10-17

  rebecca d
ja (fast ibland går man sönder...) härigt med värmländskan!
2007-10-17

  Krissie
:-) haha. När vardagens helveteshöl fångar in en i fel köl så leder du en rätt in i ett rungande skratt! Tack!
2007-10-17

  Markattan
Ljuvligt skrivet på skön dialekt, Bodil ;o)
2007-10-17

  Catrin
På rungande dialekt förgyllde du min dag... härligt fröjdelig text och god uppmaning, vist tôl en : )
2007-10-17

  Mats Henricson
Modigt och kul med dialekten,intressant, BRA !
2007-10-17

    Maria Malm
En får väl akta sig för helveteshålet, så gott det går..
2007-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg