Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själ*viska hjärtan

 

 

Ett hjärta omfångsrikt och vidsträckt

Ett rymligt rum inuti din själ

Där jag är livrädd

Skrämd för att någon ska be mig flytta

Flytta ifrån dig

 

Ditt hjärta är alldeles för framgångsrikt

Det får plats med allt för många där i

Låt mig vara den enda

Den enda i ditt hjärta

Låt ditt hjärta vara rättvist mig

Låt mitt hjärta hållas varmt av din hand

 

Din kärlek till andra skrämmer mig

Dina läppar verkar alltid vilja snudda vid andras

Andra läppar än mina

Och min mun ligger som ett alldeles isblått streck

på mitt runda ansikte

Mina nariga läppar

i kylan fjällar de allt det som du målat

på mina läppar med dina kyssar

Och jag kan inte få det att sluta hända!

 

Rädd för att alla dina löften

skall falla av tillsammans med skinnflagorna

från mina läppar

som får mina ögon att blöda

  

Din välvilja till alla är för väldig

Min svartsjuka för storartad

Och allt jag kan göra är att måla

svarta mästerverk med min tunga

Ofrivilligt stöter jag dig hela tiden

längre och längre bak

Liksom du gör mot mig

Du säger att du hatar min själviskhet varje dag

  

Men jag kan inte hjälpa att jag vill ha ditt hjärta för mig själv

Jag kommer nog aldrig att bli redo att bo med någon annan

Ditt hjärta är för värdefullt för mig

och jag vill inte dela med mig av dig

Trots det så skadar min försiktighet dig

Då jag inreder med bommar och hela träd

framför dörren, den in och ut ifrån ditt hjärta

Aldrig kommer jag att bli redo för att dela med mig

Att dela med mig av dig, Hjärtat




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-22 20:45



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ser jag ett relationsdrama med svartsjuka och räddhågsna löften; väl skrivet som poesi ...ja...
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*