Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Midvinternätters köld är hård...


Som snöänglar

Gnistrande silverkristaller
som fastnade i håret
är minnen från
vintrarna på landet
De svepte in våra drömmar
i sköra, tunna flingor
som föll tungt nerför
våra skyar

När vi frös som mest
var vi som lyckligast
då vi såg cassiopeia,
orion och karlavagnen
spraka över våra små
obefintliga siluetter

Dina vita lovikavantar
mot mina blossande kinder
dina nariga läppar
mot mina
Så fångade vi ögonblicken
när vintervärldens tystnad
omslöt våra kroppar

Så stilla som snöänglar
tinade kylan som höll oss samman
I rymden ekar nu tomhet,
älskling




Fri vers av Fagra
Läst 578 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-27 21:37



Bookmark and Share


  Patrick K
det andra stycket ger mig gåshud!
en dikt att älska, bokmärker denna!
2007-10-28

  Lena K Nilsson VIP
Snöänglar, silverkristaller...ja, många fina ord fick mig att falla för din text!
2007-10-27

  Maria Zena Viklund
åh där föll jag till ljudet av iskristaller, så vackert! applåderar o bokmärker!
2007-10-27

  Gawain VIP
Otroligt levande ordval. Din dikt andas med sådan närvaro att det nästan kommer köldrök ur skärmen.

Vackert, ack så bittervackert!
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra