Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hurra vi drar tiden tillbaka!!!
Skitsnack! Det kallas normaltid,



DAYLIGHT SAVING TIME.....MY ASS!!!!

Klockan är kvart över tre
eller två
skit samma
det hände ingenting
ingen nydaning eller magi

Bordet är lika kladdigt av Lasange och whisky
elementen susar likaväl, behöver luftas
känner jag mig varken utanför
eller delaktig

Cirkusen fortsätter
hästarna frustar i sågspånet
clowner vacklar trötta
längs arenan
strålkastare blinkar
och publiken äter popcorn
och spunnet socker
med samma meningslöshet som förut

Arbetare i morrondimma
skrapar vindrutor
inför frivilligt slaveri
bildörrars dova ljud i mörkret
en timma skänkt
skakas av i snön och isen

Gamla visor i min lägenhet
marinerar väggarna
och jag känner mig fram
genom den nya tiden
fingrar på det som var
och det som kommer

Klockan
den lille förrädaren
ler i
daylight saving time
som bara
ger mig
mer fragment av mörker

tänder en ny cigarett
ser på mitt liv
varken utanför
eller innanför
inte då
eller nu

Röken stiger i vakuum
av
icketid 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 502 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-28 02:31



Bookmark and Share


  isabel louise
grymt bra poetat! applåder!
2007-10-28

  aftermath
faller pladask för dessa rader; \"Gamla visor i min lägenhet
marinerar väggarna\"
suveränt!
i övrigt kan jag bara hålla med dig om det triviala i tidsbubblan.
allt är sig likt
ja man kanske skulle lufta elementen...
2007-10-28

  Inkarasilas
Välter bordet , kastar Virren i väggen och så fan, skapar han något nytt, en skuggbild och jag tror det blir förbannat bra, som det här.
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth