Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skön upplevelse av ett slags förlåt.


LYCKLIG BARNDOM

Min Far och Mor
var ena tråkiga skitar
ytliga och korrekta
noga och petiga
jag hade svårt för det.

Men min barndom
var lycklig
lekarna på skrotupplag
sanning och konke
på mörka vindar

Fosterföräldrar
till fem år
gjorde att jag hade fyra
att hämta erfarenhet hos
av nödvändigt gott och ont

Själv blev
jag slarvig och drömmande
dagdrivare med spade och hammare
och tog alltför
många omvägar
och går på dom än.

Fick aldrig rollen
av respekt
men lärde ut styrka
och självständighet så bra
att jag fann att jag
ännu tydligen
måste uppfostras

Men mitt första bygge
var en trähydda
i en stor kastanj.

Men den är glömd.

Längtar inte tillbaks
men ibland
längtar jag till
ett helt nu.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 525 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-10-30 09:23



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
längtan till ett helt nu, åh så underbart skrivet, det kan skapas, det är aldrig försent att få en lycklig barndom!
2007-10-30

  sister mary
En vacker glimt av försoning med livet som det är - och blicken framåt mot något mer...rörelsen mellan bakåt, nu, och det ännu inte upplevda, ger texten dynamik.
2007-10-30

  Inkarasilas
Du målar barndomen med Salmiak och Socker och jag applåderar dig som sssatan, för vad är en lycklig barndom sedd tillbaka, just så, \'längtar till ett helt Nu\'.Ja!
2007-10-30

    ej medlem längre
grattis till läsvärd!:)
2007-10-30

  isabel louise
underbart bra skrivet!
2007-10-30

  Catrin
Grattis till läsvärd, igen!!
2007-10-30

    *Zenobia*
barndomen kan vara både lycklig och hemsk....

de flesta får sina portioner av bådadera...

och längta tillbaka...näää...men den finns ju därborta i fjärran nånstans....
2007-10-30

  Catrin
Ingressen och rubriken ger en helthetsupplevelse när man läser och en förståelse för att det som var blev... gillar verkligen blandningen av de långa verserna som bryts av med ett kort konstaterande av att \"mitt första bygge var en träkoja i en stor kastanj\"
Förlåtandet är kanske mest förlåtandet till dig själv.

Texten sparas i min samling av sköna alster.
2007-10-30

  devilsangel
Tråkiga jag håller bara med alla! Och bokmärker
2007-10-30

    sunnanvind
Känns väl igen...bokmärker på studs!
2007-10-30

  aftermath
blir en bokmärkning här
precis som Riel
2007-10-30

    ej medlem längre
\"Längtar inte tillbaks
men ibland
längtar jag till
ett helt nu.\"

Igenkännande rader i högsta grad!:)
Bokmärker!
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth