Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..kanske får jag titta närmare på den här senare..


Ledljus







Länge hade hon
samlat ord
som skulle vara
hennes ledstjärnor




Kärlek
mod
vilja
var det som låg närmast

tätt följda av
hopp tro och förtröstan


Först hade hon präntat in dem i lera
tagit dom till sig nästan som budord

sedan hade hon
undan för undan
märkt hur dom blivit levande och verkliga


Det kom att bli så
att ena dagen
var det viljan
som väckte henne

andra dagen var det modet


Glädje
ilska och tröst
fanns också bland de inristade


Ibland tog glädjen steget fullt ut
och skickade den lilla söta blåmesen

idag var en sådan dag






Övriga genrer av Bim
Läst 830 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-30 13:33



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Vilken underbar text, vilken förtröstan, tar till mig.
2010-01-19

  Tothem
Läser, och läser igen. Orden ingjuter hopp och förtröstan. Tack Bim!
2007-11-01

    eva m h
Så vacker!
2007-10-31

  Lilla My* VIP
Även en mes kan vara till stor glädje!!;)
Dum tolk jag vet! men mitt knäppa försök... till lite mer glädje denna vackra dag**;)
Skämt åsido så är det en mycket vacker dikt i tapperhetens tecken som jag lägger till mitt hjärta och bokmärker vännen!!
2007-10-30

  Rachel Roth
en riktigt fin tröst och moddikt är detta. Tack så mycket!
2007-10-30

    Bodil Sandberg
Hej Bim...vilken härlig förtröstans dikt...den blir ett jättefint bokmärke!!!!
2007-10-30

    Lillemor
Om ingressen:
Nä det tycker jag inte.
Fina ledljus som vägleder
fint i att upptäcka/se
det som är bra just nu.
Tyckte om!
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Bim