Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
://www.vildasnan.se/


"En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar sina djur"
- Mahatma Gandhi



K. Våran kärleksfulla Gud


Säg mig är det kärlek...

Att sponsra företag som föder upp djur
till oroliga och onaturliga liv,
som enligt Guds mening aldrig är okej

Gud skapade djuren i frihet, så att de
på sina egna villkor, själva kan föröka sig


Säg mig är det kärlek...

Att sponsra djurindustrin som årligen
föder upp miljarder djur,
och placerar dem bakom lås och bom

Gud skapade djuren i frihet och ej i fångenskap
Då vår Gud är så kärleksfull och from


Säg mig är det kärlek...

Att sponsra de som föder upp djur
till ovärdiga liv hela sina liv,
värdefulla först efter deras slakt

Gud gav oss styrkan att ta hand om dem
Men vad gör vi med våran makt?



Säg mig är det INTE kärlek...

Att bry sig om alla människor och djur
Alla bortglömda och osynliga liv,
alla de förtryckta och svaga

Säg mig är det INTE kärlek...

Att kämpa mot sina ingrodda vanor
Uppoffra sig, för att bevisa,
att sann kärlek inte bara är saga




Fri vers av To
Läst 858 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-31 00:13



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Ja, skapelsen som skapar sig själv skapar olika förutsättningar för liv, ja vi är liv som skapar död och liv precis som allt liv, men när vi går emot naturens lagar och förstör kretsloppsprocessen så förstör vi inte bara en process utan hela kedjan blir berörd, tyvärr är den kedjan brutit för länge sedan, men jag tror på människans kraft också till kärlek, hela och läka!
2007-11-04

  Liisa
det behövs poesi som behandlar samhällsfrågor!

vidare tycker jag alltså att den i högsta grad är värd att läsa. alla skulle behöva läsa den här. i sin poetiska form griper den tag....
välskriven och trevligt upplagd!
2007-11-04

  Mats Henricson
Samhällskritik i dess bästa form, håller med dig, bra argumentation !
2007-11-01

    White as a star
Jag gillar så mkt det du skriver, du säger många värdefulla meningar i dina dikter...
Denna är åter en sådan..
2007-10-31

  Zekehl
Mycket bra, klokt och kärleksfullt skrivet
med spår av samhällskritik och efterfrågan
av empati och omtanke hos andra.
Jag gillar dikten skarpt!
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

To
To