Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna text har jag utvecklat vidare. Ursprung: http://www.djuretik.nu/?page_id=8

Du kommer väl på www.vegomassan.org

 




Tankar som bråkar

 

Två tankar i huvudet tillslut
som båda ser lika logiska ut
Dock finns det ej plats för båda två
En får stanna den andra gå

 

En saftig köttbit vill jag ha

Likbitar i maten, smakar inte bra

Att äta kött är normalt, det gör min kära mor och far

Om jag stödjer köttindustrin, vem ska då ta djurens försvar

 

Tankarna runt i mitt huvud ränner
De kivas och bråkar, de är inte vänner
När den ena tanken kommer, tvingas den andra ut
Jag måste välja, ta ett beslut

 

Päls vill jag ha, det är varmt och mjukt

Att bära om kring på döda ting, känns rätt sjukt

Djur har vi fått döda enligt mänskligt lag, så länge som jag vet

Men om jag stödjer pälsindustrin, kan förtrycket förbli i oändlighet

 

Tankarna runt i mitt huvud ränner
De kivas och bråkar, de är inte vänner
När den ena tanken kommer, tvingas den andra ut
Jag måste välja, ta ett beslut

 

God parfym, smink och hårsprej

Djurförsök det äcklar mig

Tandkräm, schampo och tvål

Testat på djur eller ej, jag hoppas att jag kommer bry mig,

men ack, idag, är jag, för snål




Fri vers av To
Läst 1156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-18 00:21



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Läser denna med ett litet leénde på läpparna - eftersom jag tolkar den som ironisk...Himla bra skrivet!
2009-06-13

  Mats Henricson
Bra och häftig ironi !
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

To
To